17-05-2023 t/m 21-5-2023 Puintraining Tsjechie 

Woensdag 17 mei zijn een aantal leden van ISAR Team naar Tsjechië afgereisd om daar gebruik te maken van de puinlocatie Žatec. We hebben daar kunnen trainen tot en met zondag 21 mei.

In Žatec troffen we andere reddingshondengeleiders en werd het een mooie internationale training waarin we weer mooie stappen hebben kunnen maken met onze honden. Daarnaast hebben we kunnen genieten van het mooie weer, het huisje aan het meer en de goed verzorgde BBQ. Dank je wel Thijs voor je hulp en al het werk dat je hebt verzet voor ons en onze hondjes.

13-05-2023 t/m 14-05-2023 IRO Testing Nijmegen (NL)

Wout Braad heeft dit weekend deelgenomen aan de IRO-testing voor puinzoeken A. Ze hadden nog 1 certificaat met een kwalificatie Goed nodig om door te kunnen naar B-niveau en dat heeft dit team goed voor elkaar!

Mag nog even bij vermeld worden dat dit team weinig voorbereiding heeft gehad de afgelopen maanden. Maar gelukkig hadden zij de daaraan voorafgaande trainingen al hard gewerkt waardoor zij nu een mooi examen/wedstrijd konden lopen.

Met een mooie 4e plek voor deze internationale wedstrijd feliciteren we dus nogmaals van harte Wout Braad en zijn Don! Op naar de voorbereiding voor het B niveau. Foto's staan onder het mapje foto album

27-03-2023 t/m 01-04-2023 Puintraining Villejust Frankrijk

Van 27 maart tot en met 1 april was weer een mogelijkheid om het puin in Villejust Frankrijk te bezoeken en daar hebben een aantal leden dan ook gebruik van gemaakt. Het weer zat op een enkele bui erg mee. Met een temperatuur tussen 8 en 21 graden hebben we ons goed vermaakt. Met een fijne groep mensen was het genieten van het werk van de honden.

Ook hebben we twee dagen bezoek gehad van de Franse brandweer die voor nieuwe brandweermannen en -vrouwen een grote oefening op het puin had uitgezet. Terwijl we aan het werk waren met de honden klonk er regelmatig een paar harde fluittonen en was er gehuil hoorbaar waarin de brandweerlieden hun werk gingen doen. Mooie ervaringen voor alle honden en hun geleiders.

17 t/m 19-03-2023 training Malchin Duitsland

Het weekend van 17 t/m 19 maart waren diverse leden van ISAR en bevriende reddingshondenteams hard aan het werk in Malchin, Duitsland. Ook daar zijn wederom mooie stappen gemaakt.

11-02-2023 training Stralendorf Duitsland

In het weekend van 11 tot en met 13 februari zijn Esther Lubbe & Bessel en Rian van den Heuvel met Cayser & Eddy naar Duitsland geweest om met een select gezelschap te trainen op een unieke locatie in Stralendorf. De honden hebben daar kennisgemaakt met vreemde ondergrond, andere ‘omgevingsgeuren’ en hebben mooie oefeningen gehad om weer meer ervaringen op te doen.

06-02-2023 Aardbeving Turkije

Maandag 6 februari verscheen in de vroege ochtend het bericht dat er om 04.17u een aardbeving was geweest in Turkije met een kracht van M7,8-8,0

Saad Attia heeft met Flash (Blackthorn Ufo) vele jaren training en diverse testen afgelegd waaronder de IRO MRT voor puinzoeken.
Toen maandag bekend werd dat er een grote ramp was gebeurd in Turkije heeft hij samen met andere reddingshonden teams de mogelijkheden bekeken en uiteindelijk een optie gevonden om met een gecoördineerd team (USAR Team Turkije - AKUT) zijn hulp met Flash aan te bieden.
Dinsdag zijn zij vanaf het vliegveld in München vertrokken via Istanbul naar Adana om vervolgens vervoerd te worden naar Hatay. Daar heeft Saad de aansluiting gevonden met de reddingsteams van AKUT. Sinds gisteravond zijn zij hard aan het werk om overlevenden te vinden.
Van 7 tot 12 februari is hij naast de heen en terugreis dag en nacht bezig geweest met Flash om te zoeken naar overlevenden van de aardbeving. Weinig geslapen en veel in de weer geweest. Overlevenden kunnen lokaliseren, maar ook overledenen waargenomen. Veel leed gezien en soms vreugde.
We zijn trots. Trots op hem en op Flash, maar zeker ook op alle andere hulpverleners die hun diensten hebben aangeboden om te helpen.
Trots zijn we ook op de teams om deze helden heen die er samen met de geleider voor hebben gezorgd dat de honden goed opgeleid werden zodat ze ingezet kunnen worden in gebieden als dit.
Het hele team traint de honden en een goede samenwerking met andere reddingshondengroepen is een pré.
Dus dank ook daarvoor aan de vele reddingshonden groepen waarmee we de vele trainingen hebben opgetrokken.
Inmiddels is Saad dus weer thuis om nu alle indrukken te gaan verwerken en de rust te nemen die zo nodig is. Om daarna weer vol aan de bak te gaan om verder te trainen voor indien het nodig is en waar het nodig is.
Reddingshondenwerk het is zo’n ‘mooi’ werk, de teams leveren zoveel meerwaarde.
Wij gaan gemotiveerd verder met de opleiding van onze honden en kunnen uw hulp daarin gebruiken.

Stichting ISAR Team is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat een gift van de inkomsten- of vennootschapsbelasting kan worden afgetrokken. Ons RSIN / fiscaal nummer bij de Belastingdienst is 853018336 

Wilt u ons financieel helpen door te doneren? Dank u wel, daar zijn we heel erg blij mee!

IBAN: NL84RABO0376923180 
RSIN: 853018336 

 

Neem contact met ons op als u locaties heeft waar we met onze honden kunnen trainen, als u materiaal kunt en wil sponsoren zoals portofoons, helmen, verlichting of andere zaken.

Email: isarteam.info@gmail.com

22 t/m 24-01-2023 Lawinetraining Filzmoos Oostenrijk

22 t/m 24-01-2023 nam Dominique Princen van ISAR Team met haar hond Phoenix van het Heldenveld (Phien) deel aan een meerdaagse lawinetraining in Filzmoos, Oostenrijk. De training werd georganiseerd door Suzanne von Gersdorff en gegeven door trainers Leopold Slotta-Bachmayr en Dušan Weber. Er werd met in totaal 14 honden getraind van uiteenlopende hondenrassen en geleiders vanuit verschillende landen (Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Finland en Nederland). Voor Dominique en Phien was deze eerste keer trainen in de sneeuw een erg leerzame maar vooral ook leuke ervaring!

06 t/m 08-01-2023 Puintraining Malchin

Een weekend lang is Esther Lubbe met haar Labrador Retriever Bessel naar Duitsland te Malchin geweest om samen met andere reddingshondenteams te trainen op het puin aldaar.

20-11-2022 VZH Examen & Vlakte geschiktheid

Afgelopen weekend heeft Esther met Bessel wederom examen gedaan voor VZH. Dit keer op het veld bij de Polderspeurders en ze zijn dit keer glansrijk geslaagd. De boog kan niet altijd gespannen staan moet Bessel vorige week gedacht hebben, maar nu waren ze weer een team saampjes. Esther van harte gefeliciteerd. Helaas geen actuele foto's of filmpjes, maar met dit iets oudere filmpje een idee van het appèl van Esther en Bessel.

Saad heeft met James examen gedaan voor zijn geschiktheid vlaktezoeken. En hoewel het zoekwerk tiptop in orde was (93 van de 100 te behalen punten) was het appèl dit keer helaas net niet voldoende. We weten dat je een topper in handen hebt, dus lekker verder aan de slag!

13-11-2022 VZH Examen

Zondag 13 november hebben Esther met Bessel en Saad met James VZH examen gedaan.

Helaas zat Bessel niet in de juiste modus en hielden zij niet voldoende punten over om te kunnen slagen.

Saad en James waren goed op dreef en liepen mooier nog als tijdens het examen afgelopen woensdag. Zij zijn geslaagd voor het VZH examen.

Saad gefeliciteerd en Esther, het gaat je de volgende keer echt wel lukken

7 t/m 11-11-2022 Puintraining Malchin

Afgelopen week van 7 t/m 11 november zijn een aantal leden van ISAR Team naar Malchin geweest om puin te trainen en examen te doen.

Saad Attia is met James geslaagd voor zijn puin geschiktheid (RH T V) met een totaal score van 162 punten.

Esther Lubbe is met Bessel ook geslaagd voor het examen puin geschiktheid (RH T V) met een totaal score van 178 punten.

Rian heeft met Eddy een deelcertificaat gehaald voor het puinzoeken op B nivo (RH T B-N) met een mooi resultaat van 179 punten.

Verder hebben de jonge honden mooie stappen gezet in hun trainingen zodat ook zij in de toekomst naar examens kunnen werken.

Samen met leden van RDA uit Denemarken, @Fire uit Duitsland, RHV Rivierenland, RHWG de Polderspeurders en D-SAR was het een gezellige week waar we veel van elkaar hebben kunnen leren.

4-12-2012 - 11-11-2022 Cassy R.I.P.

Helaas hebben we dit keer verdrietig nieuws

Na een korte heftige strijd die niet te winnen was hebben Wout en Jeanet hun harde werker, trouwe vriendin Cassy moeten laten gaan.

R.I.P Cassy (Cascadeuse van Hagars Vuur) 4.12.2012 - 11.11.2022

Wout en Jeanet heel veel sterkte met het verlies van deze fantastische lieve harde werker

We gaan haar enorm missen met z’n allen

27 t/m 30-10-22 IRO MRT Puinzoeken

Wij hebben mooi nieuws om te delen! #supertrots

Saad Attia heeft samen met Blackthorn Ufo (Flash) succesvol deelgenomen aan de IRO Mission Readiness Test Rubble Search van 27 t/m 30 oktober in Eggendorf, Oostenrijk.

Saad en Flash lieten geweldig teamwork zien op het puin en hebben het grootste deel van de slachtoffers weten te lokaliseren, zelfs tijdens de uitdagende nightsearch. Na het in ontvangst nemen van het welverdiende certificaat, kreeg Saad nog een prachtig compliment van één van de classifiers. Namelijk dat het een genot was om hem en Flash aan het werk te zien samen.

Van harte gefeliciteerd Saad met deze geweldige presentatie. Wij zijn enorm trots op je!

Een dank je wel voor de meegereisde slachtoffers Dominique Princen en Belinda Gerrits is op zijn plaats. Zonder slachtoffers kunnen we dit mooie werk niet doen. Ook voor de MRT in Oostenrijk zijn zij een belangrijk element, dus dames; Dank je wel voor jullie inzet! 

16-10-2022 Barbecue

Vorige week zondag was het weer tijd voor een fijne vlaktetraining in het bos. Een aantal honden heeft weer mooie nieuwe stappen gezet in hun training. Voor de andere honden hebben we een fun-oefening uitgezet omdat ze net een intensieve training of examens achter de rug of juist voor de boeg hebben

De geslaagde trainingsdag werd afgesloten met gezelligheid en lekker eten. Masterchef Wout en zijn vrouw Jeanet hadden de barbecue voor ons aangestoken en daarnaast allerlei lekkere gerechten klaargemaakt. Met de warmte van de barbecue in de rug konden we nog heerlijk buiten zitten en kletsen over wat ons bezighoudt. Als team trainen we niet alleen samen, maar hebben we het ook nog eens heel gezellig!

 

15-10-2022 Oefendag SIN

Zaterdag 15 oktober was er weer een gezamenlijke oefendag SIN / LE. Een bijzondere dag omdat tevens het 30- jarig jubileum van de SIN werd gevierd én het 1e lustrum van de intensieve samenwerking met de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie.

Met redelijk weer werd er in het zuiden van het land gezocht naar 7 mensen die vermist werden na 'opnames voor het programma Kamp van Koningsbrugge'. 

Wout Braad heeft met Don en Cassy deelgenomen aan deze goed georganiseerde oefendag.

2 t/m 8-10-2022 Internationale Trainingsweek Rapsach Tsjechië

In de week van 2 tot en met 8 oktober hebben Esther, Dominique en Rian van ISAR Team samen met een aantal leden van RHG Solferino deelgenomen aan een internationale trainingsweek puinzoeken in Rapsach Tsjechië.

Samen met deelnemers uit Duitsland, Oostenrijk en Italië was het een leerzame week waarin de rugzakken met kennis en ervaring werden gevuld. In de bijgaande video slechts een paar fragmenten van de training van Bessel, Eddy, Phien en Cayser.

1-10-2022 Succes deel genomen aan SIN examens

Wat een mooie dag was het vandaag wederom voor Wout en zijn Don.

Dit team heeft vandaag met positief resultaat deelgenomen aan het vlakte examen van de SIN.

Over twee weken zullen zij deelnemen aan de oefendag van de SIN. Mocht er bij de SIN dan een oproep komen voor een inzet als er een persoon vermist is kunnen zij in actie komen.

 

Wout en Don van harte gefeliciteerd! Op naar de oefendag 💪

 

24 & 25-9-2022 IRO-Testing Nederland

Dit weekend vond de IRO testing NL plaats in Almere, Nederland. Namens Solferino heeft ons lid van ISAR Team Wout Braad met Don-Papa van Hagar's Vuur deelgenomen aan vlaktezoeken A. 

Op een regenachtige zaterdag waarbij de wind het afliet hebben Wout en Don mooi werk laten zien en hebben twee slachtoffers weten te lokaliseren. De keurmeester wist het te waarderen met 187 punten. 

Op zondag mochten zij onder een warm zonnetje ook hun kunsten op het appèlveld laten zien. Helaas kwam dit minder goed uit de verf dan wat ze normaal tijdens de training laten zien. Alsnog een mooi resultaat met 75 punten.

Dit leverde hen met een totaalscore van 262 punten (kwalificatie Goed) een 2e plaats op het podium op. 
Dit was voor deze combinatie het 2e examen waar zij een kwalificatie Goed behaalden waardoor ze hun volgende examen vlakterevieren op B-nivo mogen doen.

Foto's staan onder het mapje foto album

08-08-2022 t/m 11-08-2022 Trainingsweek Malchin Duitsland

Van 8 tot en met 11 augustus hebben Esther, Wout en Rian deelgenomen aan een internationale trainingsweek in Malchin (Dld). Jeanet was mee voor de ondersteuning en heeft mooie foto’s kunnen maken.

Met deelnemers uit diverse landen zijn mooie oefeningen uitgezet op 3 locaties. De sfeer was top, het weer was een uitdaging en de organisatie was super. Deelnemers die graag hun kennis op een prettige wijze met elkaar deelden, honden die heel goed werk hebben getoond en nieuwe inzichten in de rugzak van de geleiders. Kort gezegd: het was fantastisch!

Foto's staan onder het mapje Foto album

 

 

08-07-2022 t/m 10-7-2022 Trainingsweekend Zaltbommel/Bunnik

Afgelopen weekend stond wederom in het teken van samenwerken.
Een aantal leden hebben vrijdag en zaterdag op het puin van RHV Rivierenland getraind met leden van Solferino en de Polderspeurders.
Zondag werd getraind op een locatie van Maas Rescue Dogs samen met een aantal leden van kringgroep Randmeren.
De training werd afgesloten met een bezoekje aan een kasteel met een nieuwe locatie van Maas Rescue Dogs.

30-6-2022 t/m 3-7-2022 Trainingsweekend Villejust Frankrijk

Van 30 juni t/m 3 juli zijn diverse leden van ISAR Team aan het trainen geweest op een grote puinlocatie in Villejust Frankrijk.

Op deze locatie zijn diverse rampensituaties nagebootst. Een McDonalds met drive-inn die ingestort is, een bus die een aardige twist heeft gemaakt bij een tankstation, een neergestort vliegtuig, en zo nog veel meer. 

Samen met organisator Maas Rescue Dogs en de deelnemende reddingshondengroepen RHG Solferino, RHG Tilburg, KG Randmeren en ESAR Dogs België hebben de honden en hun geleiders mooie stappen in hun opleiding kunnen maken.

Allen dank voor de leerrijke en gezellige momenten! 

Foto's staan onder het mapje foto album

Cassy, Bessel, Eddy, Cayser en Don

 

12-6-2022 buddydag SIN 

Afgelopen weekend had de SIN weer een mooie buddydag georganiseerd. Een buddydag die tevens toegankelijk was voor hondengeleiders. Van ISAR Team waren Saad, Wout en Rian aanwezig.
Zij hebben ervaren dat er veel informatie betreffende de onderwerpen ‘communicatie’ en ‘navigatie’ gedeeld is in een goede sfeer. Met een fijne afwisseling van theorie met passende praktijkoefeningen in een ‘veilige’ omgeving waarin fouten gemaakt konden/moesten worden waardoor veel geleerd werd.
Een fijne dag werken aan serieuze onderwerpen waarbij vooral ook gelachen kon worden 

 

21-4-2022 Succes deel genomen aan examens

Nadat Saad vorige week met Flash een zware MRT test heeft weten te halen stond hij afgelopen zaterdag met James op het puin. Een puinxamen welke georganiseerd was door de SIN op een mooi terrein in Barneveld. Met een heel mooi compliment dat het er indrukwekkend uitzag wat Saad met James liet zien, de rust die Saad had in zijn werk en het gestructureerd uitwerken van het terrein, heeft dit team dan ook het certificaat en de badge van de SIN in ontvangst mogen nemen.

 

Ook een indrukwekkend optreden moet het geweest zijn van Sebastijan met Mac. Hij had een puinexamen (RH T A) in Duitsland en wist daar een superscore te halen van 196 van de 200 punten in het zoekwerk en 94 van de 100 punten voor het appel. Dit was het tweede puinexamen op A niveau voor dit team, dus zij mogen zich gereed maken voor het B niveau wat ze ook vast gaat lukken!

 

13-5-2022 MRT vlakte in Slovenië.

We zijn supertrots op deze toppers en de weg die zij hebben bewandeld om deel te kunnen nemen aan deze MRT vlakte in Slovenië.
Saad gefeliciteerd! Volhouden en blijven geloven in jezelf en toppertje Flash blijkt een succesformule.

Op de foto naast Saad staat Belinda met haar Labrador Retriever van RHG Solferino. Ook zij heeft deelgenomen aan de MRT vlakte en heeft mooi commentaar ontvangen en heeft dit als mooie ervaring mee kunnen nemen. 

23-4-2022 Oefendag Georganiseerd door SIN

Zaterdag 23 april was weer een gezamenlijke oefendag SIN-Politie/LE.
Tijdens prima weersomstandigheden zochten inzetbare reddingshondenteams uit Nederland/België en Duitsland naar de volgens het scenario drie vermiste mensen.
De Zulu (politiehelicopter) en het Droneteam van de politie zochten mee. Namens het ISAR Team waren Wout met Cassy, Hans en Bianca aanwezig. Het was een leerzame dag waar onderling goed werd samengewerkt.

9-4-2021 Succes deel genomen aan examens

Afgelopen week hebben twee leden succesvol deel genomen aan examens. Sabine met Myka zijn geslaagd voor haar examen puin en inzetbaar voor vermissingen en bij USAR inzetten. Wout heeft met zijn Cassy deelgenomen aan het SIN inzet examen vlakte zoeken-levend. Ook zij zijn glansrijk geslaagd.

11-3-2022 Trainingsweekend in Duitsland 

Van 11 t/m 13 maart zijn diverse leden van ISAR team naar Duitsland, Malchin vertrokken om daar gezamenlijk met leden van RHG Solferino, RHV Rivierenland en KG Randmeren te trainen op een mooie puinlocatie. We troffen het erg met het mooie weer wat de ontspannen sfeer ten goede kwam. Er werd door iedereen goed samengewerkt aan alle trainingsdoelen en we hebben dan ook van het werk van alle honden en hun geleiders genoten. 

 

19-2-2022 Gezamenlijke oefendag Politie-SIN 

Een aantal van onze vrijwilligers hebben vandaag samen met vele geleiders van andere teams meegedaan aan een gezamenlijke oefendag georganiseerds door de SIN (Stichting inzet reddingshond Nederland) en de Politie. 

Na de storm van gisteren en vóór de regen van vanavond werden de twee vermisten in het zoekgebied van vele hectaren feilloos door de honden gevonden en verwezen.

Deze oefendag is belangrijk voor het inzetten bij vermissingen. Het is belangrijk dat de geleider weet hoe hij/zij  moeten handelen tijdens een inzet. Vandaag had de communicatie extra aandacht tijdens de oefening.