Stichting Inzet Reddingshonden Nederland (SIN) 

De Stichting Inzet reddingshond Nederland (SIN) is in 1992 op verzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken opgericht als een voor Nederland overkoepelende organisatie voor de inzet van Reddingshonden. Het Ministerie heeft hiermee destijds een landelijk aanspreekpunt gecreëerd voor het inzetten van honden bij rampen, vermissingen en calamiteiten. Politiediensten, brandweer en particulieren kunnen sindsdien bij vermissingen van mensen in binnen- en buitenland een beroep doen op gespecialiseerde en gecertificeerde particuliere reddingshondenteams. De Stichting vormt de schakel tussen burger-reddingshondenteams en overheid.
De SIN is een non-profit organisatie, Associated-member van de International Rescue Dog Organisation (IRO) en is ANBI-erkend.

 

Via de SIN hebben leden van ISAR Team de mogelijkheid om als inzetbaar reddingshondenteam ingezet te worden op verzoek van de Politie die de inzetten samen met de SIN coördineert.


Een vereiste om als inzetbaar team ingezet te worden bij de SIN is dat je een IRO vlakte B certificaat hebt, een FCI vlakte B certificaat hebt, KNPV vlakte B certificaat hebt of een SIN vlakte certificaat hebt.


Het vlakte B certificaat mag niet ouder zijn dan 2,5 jaar. De inzetbare teams moeten dus binnen die 2,5 jaar weer opnieuw aan de certificering voldoen.

Door op het logo te klikken kom je op de website van de SIN